Het ITIL 4 Certificeringsschema

De volledig herziene update van ITIL verscheen in februari 2019. Na de lancering van ITIL 4 op Foundation niveau, volgden ook snel de andere modules. Het nieuwe ITIL 4-certificeringsschema is gebaseerd op ITIL v3 laat eerdere ITIL-practici toe om hun ITIL-traject voort te zetten. Het nieuwe schema is opnieuw modulair en bestaat uit 2 “stromen” met elk hun specifieke modules.

  • ITIL Managing Professional (ITIL MP) stroom: deze modules brengen de benodigde theoretische kennis en praktische vaardigheden voor hedendaagse, succesvolle IT-gerichte services, teams en workflows.
  • ITIL Strategic Leader (ITIL SL) stroom bestaat uit twee modules, waarvan één gemeenschappelijke met de ITIL MP stroom en daarnaast de ITIL Strategic Leader module die zich specifiek richt op professionals op een leiderschapsniveau binnen een IT-organisatie. De ITIL SL stroom erkent de waarde van ITIL, niet alleen voor IT-activiteiten, maar voor alle digitaal ondersteunde diensten.
ITIL 4 Certificering

Om het certificaat van ITIL Managing Professional of ITIL Strategic Leader te verkrijgen, moet men alle modules in elke “stroom” doorlopen, waarbij ITIL Strategist een universele module is voor beide stromen. ITIL is een geregistreerd handelsmerk van Axelos.

Wat is ITIL?
Waarom ITIL?
ITIL Opleiding en Certificering
PeopleCert-geaccredideerde opleidingsorganisatie
Het ITIL v3 Certificeringsschema

De principes, processen en activiteiten die in ITIL v3 worden behandeld, leveren essentiële kennis die bijdraagt tot een beter begrip van ITIL 4-concepten in een geactualiseerde kader. Deelnemers die verdergaan op hun v3-reis verwerven waardevolle vaardigheden om hun bedrijfsuitdagingen op te lossen. Voor ITIL v3 Experts of voor zij die minstens 17 credits verzamelden, kunnen dankzij de TIL Managing Professional Transition module met één opleiding en één enkel examen de titel van ITIL Managing Professional bekomen.

Heeft u nog credits nodig? Het ITIL-certificering schema is een modulair programma dat u de flexibiliteit biedt om zich te richten op uw belangrijkste aandachtsgebieden. Er zijn 5 certificatie levels in de ITIL v3 -certificering. De modules geven u geleidelijk een dieper begrip van ITIL. U kiest wat u nodig heeft in uw huidige baan of in uw toekomstige carrière.

ITIL certificering

Deel deze info in uw favoriete netwerk